Vad är det för en dag?

Vad är det för en dag... Nej det är ingen vanligt dag för det är 1 år kvar till bröllopsdag..
Hurra hurra HURRA!

Var bara det jag ville säga.. ;)

Pussar


Välkomstskylt - Pyssel

Så då börjar min välkomstskylt blir klar. Den ser lite tråkig ut nu när det är så mycket svart. Men vill att det ska synas även om ljuset ligger på. För vi hoppas ju på sol den 30 juni.. ;)

Den ska även dekoreras med lila och silvervita hjärtformade ballonger. Har funnit jätte fina och billiga från Ebay.

Så här gick det till när jag gjorde skylten:

Jag fick ju den jätte fina skylten av Ronja i födelsedagspresent. Men tror den är lite för liten. Så för att vara på den säkra sidan gjorde jag en större själv. Men jag tittade på den andra hela tiden då jag tycker den var såå fin.


Den fina skylten lämnade Ronja in till en tatuerare som gjorde den till mig i födelsedagspresent.

Först klippte jag ut mallar på vingar och hjärta på pappersrullen Måla från Ikea. Det fanns kvar från tidigare skyltar.


Tog lång tid innan jag fick till en bra storlek på dom.

Sedan tejpade jag ihop papper så jag fick den storleken på skylten som jag ville ha och målade av hjärtat mitt på pappret.Vingarna klippte jag ut från silverpapper och klistrade på utanför hjärtat. Av de silvriga resterna klippte jag ut änglarna som jag tidigare ha använt mig av till Galej ljushållaren. jag förstorde dom lite.I mitten av hjärtat satte jag monogrammet som jag målat av och förstorat på ett svart pappar. det är samma monogram vi har på alla trycksaker.

För att göra vingarna lite bättre fyllde jag i med tunn svart penna fjädrar på dom. Det var lite klurit men jag satt och tittade på den första skylten coh tycker nog att jag fick till dom. Runt hjärta och vingar fyllde jag i med svart penna för att det ska synas om det är väldigt solit ute.Tror ni det blir bra?

Nu måste jag hänga tvätt...

Ha det fint.

Pussar


Klar för laminering... - Pyssel

Så då var mina skyltar färdiga för laminering. Dom smala kan Kalle laminera men den stora får jag laminera på jobbet för 100 kr. Men mamma fann lite smycken som jag gjort och självklart ville jag inte ha nått för dom men hon trilskades med att betala lamineringen. Så skyltarna blev inte så dyra i alla fall...


Tog bilden igår kväll så lite svårt att se när det blev såå mörkt.

Jag har tidigare berättat hur jag gjorde Bröllops skylten. Parkeringsskylten gjorde jag på sammas sätt..

Bröllopsskylten och parkerings skylten kostar:

Det vita pappret är Ikeas pappersrulle Måla 29 kr. Räcker till båda skyltarna gott och väl. Det behövs sedan 5-6 svarta papper á pris 2,70 kr från Bokia och 3 silver papper á pris 2,70 kr även dom från Bokia. I hjärtat finns några blingbling som kostar 2,5 kr ihop.
Så dom två skyltarna kostar:
55,80 kr.

Den stora skylten berättade jag om hur jag gjorde den i förra inlägget.
Men kostnaden för skylten är:

(vita pappret är över från dom två övre skyltarna)
6 st silver papper á pris 2,70 från Bokia.
1 st svart papper á pris 2,70 kr från Bokia.
Så stora skylten kostar:
18,90 kr.

Perfekt, ca 75 kr för alla skyltar. Taget!

Pussar


Trumslag... Vinnaren är...

Jag vill tacka alla för fina bilder och bra ideer. Det har varit jätte roligt och alla är verkligen värda att vinna. Men den som jag fastnade extra för gav mig en ide som jag inte tänkt på innan och inte heller sett... Monogram är riktigt skoj och jag tycker att man kan ha det på det mesta, tepåsar, tändsticksaskar med mera, med mera. Jag har sett såpbubblor flaskor med monogram på sidan men aldrig på korken.

Grattis Johanna!Du är vinnaren till 24 st guld diamant bubblor.
Jag har sänt ett vinnar mail till dig.

Tusen tack alla igen så hoppas jag på en ny tävling snart...

Kramar på er!


10% rabatt på allt du köper

Myheart.se är en underbar sida när det är dags för bröllopsshopping. Här finns allt man behöver för den perfekt vigseln/festen.

Vad sägs om 10% i deras webbutik året ut?

Ni som följer min blogg har fått chansen att shoppa loss  till ert bröllop och få 10% rabatt på allt ni köper... Det gillar vi eller hur? ;)

Ange rabattkoden KARLOCHCECILIA i kassan och sedan aktivera kod, så var det klart...

Trevlig shopping!

Pussar

 


TÄVLING!

Tänkte försöka ha lite tävlingar då och då här...

Så nu är det dags för första tävlingen... Jihoo!

Hur dekorerar ni era bubblor?

Såpbubblor är en ganska ny trend istället för det traditionella riset. Men köper man bara dom vanliga standard flaskorna så är dom rätt tråkiga. Hur dekorerar du dom?Om ni inte ska dekorera just flaskorna så kanske ni ska dekorera korgen dom ligger i.

Sänd in bilder, förklaringar och en massa inspiration antingen till bloggen eller mailen.
På söndag  (26/6-11) utser jag en vinnare.
Glöm inte skriva din mailadress så jag kan nå dig.

MYHEART.SE har varit så snälla och sponsrat ett paket med Bröllopsbubblor, Diamant Guld.

Vem blir den lyckliga vinnaren?

Pussar 


Vägskyltar - Pyssel

Hejsan alla glada!

Ni kanske har sett vägskyltarna där det står ex. Parkering eller Bröllop på. Det finns flera  hemsidor som säljer dom t.ex Calligraphen

Jag valde såklart att göra dom själv.. ;)
 Klister, tejp och sax är verkligen mina bästa vänner... =)

Så här gjorde jag skyltarna:


Ikea, Måla 29 kr

Pappret jag använde var Ikeas pappersrulle Måla som är 30 meter långt för fjuttiga 29 kr. Som tur var hade jag det redan hemma då Alice och Jollan kan måla på det.  

 

På word fann jag en stil som heter Broadway som jag tyckte passade. Jag använde mig av storleken 500. Jag satte ett vanligt vitt papper mot dataskärmen och målade av.
Nere i pysselrummet fann jag svart papper som jag målade av bokstäverna på. Billigt svart papper finns även på Scrapplyckan 1 kr/st och Bokia 3 kr/st.

Så här blev det tillslut:


På silverpapper ritade jag vårat monogram som vi gjort själva och som vi även kommer ha embossat på vigsel- ,festprogram samt inbjudningar och lite smått och gott...

När jag gjorde mallarna till änglarna som målades på ljushållaren blev en massa änglar över så dom skar jag ut på silverpapper och dekorerade med. Istället för en pil in blev det ett hjärta och spettsen är dekorerad med lite bling bling.

Eftersom jag hade allt liggandes hemma så kostade skylten GRATIS!

Nu sitter jag och klistrar ihop en likadan skylt fast det står Parkering på.
När båda är klart ska Kalle laminera dom åt mig och tillslut ska dom nitas upp på en planka.

Super nice eller hur... :)

Pussar


Att sy egna dukar...

Kommer nog bli för dyrt för min del. Jag älskar dom gammeldagsa linnesdukarna. Dom har så fina mönster. Jag fann ett perfekt tyg. Men det kostar 80 kr metern. Kanske jag skulle kunna få det för 75 kr/m men det blir fortfarande för dyrt. Jag behöver nämligen ca 42 meter och det skulle bli ca 3200 kr.. Lite väl mycket för dukar tycker jag.


Svårt att se men tyget heter Creta och är bordslinne i vitt.

Så det får nog bli att låna ihop gamla linnesdukar från släkten och springa runt på loppisar i sommar. Vill ju gärna ha lite dukar hemma med då jag ofta har bjudningar. Får se om jag köper 6 meter till honnörsbordet och syr nya till det.. Tåls att tänka på.

Hur ska ni göra?
Använda pappersduk vilket jag såg var en trend påväg tillbaka från tidningen 101 nya ideer, lakan eller linnesdukar?

Dunilini har ju bra pappersdukar. Man kan köpa dom från bla. Celebrations dunishop. Där kostar 25 meter 1050 kr. Men jag vet inte, tror jag vill köra på linnes ialla fall...

Puss på er


Bokat lokal! Jihoo!!!!

Hur skönt är det inte när man får boka det viktigaste.
För oss är lokalen det. Sedan känns det som att jag kan gifta mig i vilken kyrka som helst.
Lokalen är sååå perfekt.

När Kalle försökte trösta mig när jag låg och grät över Sålla (jaja jag vet över en lokal men är man bridzilla så är man) så sa han att allt har en mening...

Han hade rätt. Vi åkte ut till lokalen vi tittat på först igen och såg den med helt andra ögonen... Den kommer bli perfekt... Visst är ni lite nyfikna nu va.. ;)

Här kommer en liten smyg titt!


Mina damer och herrar, låt mig få presentera Slattefors magasin!


Har inga bra bilder att visa från insidan då dom höll på att städa efter ett annat bröllop när vi var där. Men ni förstår ju stilen när ni ser den här bilden... Lantligt, romantiskt och hur bra som helst...

Nu ska jag pyssla lite till.

Puss mina kära vänner!


RSS 2.0