Snittar till skumpan... Hipp hipp Hurra!

Då har jag börjat tänka på vad som är gott till fördrinken.

Vi kommer antagligen bjuda på ett glas mousserande. Känner att riktig champange inte är nödvändig då det egentligen inte är så gott utan bara dyrt. På Linalottans blogg läste jag att hon blivit tipsad på en bröllopsmässa om Hipp hipp hurra.


Bild lånad från Spisa.nu.

Det är ett vitt torrt mousserande vin från Italien.
Alkoholhalt 11%
Frisk med viss brödighet, blommig med viss sötma.

Det säljs på systemet i 6 x 750 ml för 534 kr.

Det tråkiga med det här vinet är att man inte bara kan köpa en flaska och smaka det. Vi får se hur vi gör.. kanske vi kan ha det till nyår... ;) 

Igår gjorde jag och mormor Krusbärsmarmelad och röda vinbärsgele. Så på kvällen serverades krustader med brie och krusbärsmarmelad. Såå himla gött så det ligger högt på snittar listan.
Så nu står två stora burkar märkta bröllop med marmelad i frysen... Kommer billigt undan där... ;)

Vad ska ni ha till fördrinken?

Kramar


Korgar...

Jag älskar korgar. Fråga min familj och släkt... Varje jul får alla en korg med egengjorda saker i. Farmor brukar ge tillbaka den och säga att jag kan fylla på den till nästa jul.. ;)

Det dumma är att brukar man inte köpa korgar så vet man inte hur dyrt det är. Det har blivit svin dyrt. Som tur är hade jag några sen innan, sedan fann jag tre stycken i svärmors källare. Två perfekta näbbkorgar fann jag i en affär i Tanum. PERFEKT!


Näbbkorgarna á pris 39 kr... Lite färg, band och spetts så blir det toppen...

Så för alla korgarna blev summan 78 kr. Lite lagom kan man tycka..

Vad ska man ha korgarna till?Vi har självklart den kända WC korgen, Sedan en korg för ris och bubblor och en korg med vigselprogram (för att göra allt lite lättare för kyrkovärdarna), två stycken till näbbarna men sen då? Vad ska man mer ha korgar till?

Dags att grubbla vidare i sängen..

Natti natti!


Kuvertväska - Pyssel

Nu menar jag inte en vanlig kuvertväska utan en väska som lägger kuvert i... ;)

På ett bröllop lämnas oftast många kuvert speciellt om man önskar sig pengar eller presentkort. Små kuvert tappas lätt bort. Det behöver inte vara så illa som att en av våra kära gäster får kli i fingrarna och "råkar" få med det utan så enkelt att det försvinner med papper, dukar osv.

Då är det smart att ha en väska, box, korg eller nått liknanade som man kan lägga dom i. Finns en massa olika förslag på det. Kanske kan pyssla ihop lite olika i framtiden. Men nu ska jag visa våran.

Jag fann en bild när jag googlade runt. Jag sparade bilden på en som jag älskar men glömde spara bloggen som jag såg den i så jag kan tyvärr inte länka till den. Jag älskar att finna pysselbloggar och få många nya ideer och sedan göra dom till sina egna med nya fäger och stilar.

Det som gjorde att jag fastnade för den här var ideen med resväska. Vi önskar oss ett bidrag till bröllopsresan och vad passar inte bättre än en resväska att lägga kuverten i... :)
Vill poängtera att vi egentligen inte önskar oss något mera än gästernas närvaro men om man ändå vill ge en present så är vår största önskan en bröllopsresa.

På Panduro finns pappers resväskor i två olika storlekar.


82:-/56:- kr.
Såg att dom nu var på rean och var slutsålda.

Jag köpte den stora för 82 kr.

Så här gjorde jag min kuvertväska:

 

Först målade jag den vit. Fann en akrylfärg på Scrapbutiken i Linköping för 29 kr. Almogefärg hade jag tänkt först men den är rätt dyr ca 54 kr.
Jag fick måla väskan fyra eller fem gånger för att få den riktigt vit.

Sedan klippte jag ett silverpapper 5 cm brett. Jag använde en "vågig" sax så pappret fick fina kanter. Det klistrade jag på på väskan.Efter det var det dags att dekorera. Det gjorde jag med pappersblommor i lila och lila/vitt. Dom har jag köpt på Ebay. Fann 80 st för 60 kr. Blommorna satte jag fast med hjälp av ett jätte bra limm, Scrap glue - Vou do även den köpt på Scrapbutiken i Linköping.

I mitten av blomman satte jag dit en blingbling som gnistrar så fint. Dom finns att köpa i bla. Med mera butiken för 29 kr för 100 st.
Bling bling sattes också dit i hörnet och på kortsidan.

 

På utsidan av locket embossade jag dit vårat monogram i silver. Inne på väskans lock (det kommer synas mest då den kommer stå öppen) skrev jag det fina citatet "Amor vincit omnia" som betyder "Kärleken övervinner allt" på latin. Först skrev jag det med blyerts så jag kunde sudda när det blev fel och när jag var nöjd skrev jag över med Liquid pearls med färgen white opal från Scrapingbutiken. En färg som trycks ut så det blir utåtbucktad text.
 
Jag är jätte nöjd och tror att väskan kommer passa bra på presentbordet.

Kostnaden för väskan blev:

Väskan 82 kr
Färg 29 kr (Räcker även till bordsnr tavlor)
Bling bling 15 kr
Blommor 28 kr
Scrap glue (hade sedan Alicedop men kostar 25 kr)
Liquid pearls 29 kr (Räcker även den till mera)
Silverpapper från Bokia 2,70 kr.
Summa av kardemumma:
185 kr vilket låter jätte dyrt men mycket jag köpte blir ju över och jag använder det till flera saker.

Dags att måla ramar.
Pussar


RSS 2.0