Citron cupcakes med citronvitchoklad frosting
Citronbotten:
6 st ekologiska ägg
5 5 dl strösocker
2 2 tsk vaniljsocker
100 100 g smör
2 2 dl mjölk
7 7 dl vetemjöl
4 4 tsk bakpulver
Skal och saft av 2 citroner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker tills det blir pösigt.
Smält smöret och rör ner mjölken. Blanda vätskan med äggsmeten.
Blanda mjölet och bakpulvret och blanda sedan i det i smeten.
Pressa i citronsaften och rivskalet och tillsätt det i smeten.
Fyll formarna till hälften, max 3/4.
Grädda muffinsen i ugnen i 20 min. Den ska inte vara kladdig.
Citronvitchoklad frosting:
150 g vit kvalitetschoklad
2 2 dl vispgrädde
2.5 2.5 dl kesella 10 %
Skal av 1 citron
Hacka chokladen och värm den i vattenbad.
Vispa grädden och tillsätt kesellan.
Riv ner citronskalet i gräddblandningen.
Tillsätt till slut chokladen.
Låte moussen svalna i kylen innan den sprittsas ut på cupcakesen.
Dock så ska den inte dekoreras så här på bröllopet.
Puss puss