Bubblor, rosor eller ris...

Enligt bröllopsmagasinet som följde Aftonbladet för några dagar sedan är det ute med riskastning...
Nu ska det bara flyga rosenblad och bubblor i luften. Nakdelen med bubblor är det inte riktigt funkar i vind och regn. Men det är toppen fint på bild när det är fint ute...
Nackdelen med rosor är att det ser lite skräpigt ut på marken efter. Vet inte vad kyrkan tycker om det?

Varför kastar man ris?

Riskastningen bygger på en fruktbarhetsrit. Riset är frön som ska gro. Så det symboliserar ett nytt liv. Man tror att det kommer från gamla Rom. I Rom nöjer man sig inte med att bara kasta ris utan även daddlar, nötter eller pengar för att bringa lycka och goda krafter på vägen.
Nu för tiden kastas inte riset längre för att man önskar paret en massa barn ( även om man såklart gör det med) utan man önskar brudparet ett lyckligt liv tillsammans.Ska man kasta ris på bröllopet så ska vi tänka på dom små fåglarna och de starkars kyrkoträdgårdsmästarna. Kastar man vanligt ris så försvinner det inte av sig själv eller en liten pippi kan ta och äta det vilket inte är en bra ide.
Då finns det  istället ris som löser upp sig av vatten, alltså regn eller går isär när man trampar på det. Det är sockerbaserat så därför inte farligt för fåglarna.

Det finns t.ex på Calligraphen eller på Kortdesign
249 kr (räcker till ca 70 påsar).

Men även när det kommer till hjärtformade ris kan man fynda på Ebay.
97 kr för lika mycket som ovan. (frakten vet jag inte, kan bli lite dyrare då det är från USA)
Men värt att kolla upp.

Fynda bubblor på Ebay!Calligraphen finns 24 bubblor för 135 kr + frakt men på Ebay kan man köpa 48 bubblor som är super fina för 166 kr med frakt inräknad. Se där sparade man in 100 kr hur lätt som helst!
Alla bäckar små.. Bra att tänka på när det kommer till en bröllopsbudget!

Nu ska jag ta tag i vardagen och vika tvätt.

Puss puss
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0